Temptation Travel

Lloret De Mar

 

Lloret del Mar: zon, zee, strand én fun. Gelegen aan de Costa Brava, zowat 60 kilometer van Barcelona, lokt dit frivole plaatsje iedere zomer duizenden jongeren op zoek naar het ultieme drankorgasme en... dat andere opperste genot.
Combineer een twintigtal discotheken, een twintigtal pubs en een zalig maritiem klimaat en je hebt de perfecte combinatie voor een zuip- en luilekkervakantie. Want geef nu zelf toe: 's nachts zwaar feesten en je roes uitslapen op het strand... onweerstaanbaar toch!? Vele jongeren uit alle hoeken van Europa weten alvast wat ze willen en brengen dan ook hun vakantie door in deze badplaats. Lloret del Mar is dan wel geen eiland, maar kan gerust de vergelijking doorstaan met party-eilanden zoals Ibiza en Mallorca. Misschien ietsje minder decadent, maar dat hoeft ook niet. De sfeer in Lloret is minder opgefokt dan op de eilanden. De proppers zijn slechts 's nachts actief en de discotheken lanceren geen mega-reclamecampagnes.

Het logische gevolg is dan ook dat de toegangsprijzen voor de discotheken zeer betaalbaar zijn. Het is zeer voordelig om meerdere keren hetzelfde feestpaleis te bezoeken, omdat je in het gros van de discotheken een soort klantenkaart krijgt waarmee je na je eerste bezoek gratis mag feesten de volgende keren. Dan zwijgen we nog over de drank. Spotgoedkoop! Alle cocktails en longdrinks zijn in iedere discotheek zeker één derde goedkoper dan in een Belgische danstent. Verwacht echter niet dat je een Belgische pint zal krijgen voor een deftige prijs. Blijkbaar is ons bier zo exclusief dat ze toch wel meer durven vragen voor ons schuimend goudgeel gerstenat.